2010

gladiator10             foran Coloseum

Fredag den 7.maj 2010 fløj vi til Rom. Vi boede på Pensione Joli, der lå  på Via Cola de Rienzo 234 nær Peterskirken. Vi ville naturligvis se kirken, men der var en lang kø, så vi ville vente. Det viste sig nu at køen næste dag var endnu længere. I stedet tog vi en turistbus til Colosseum, hvor vi kom gratis ind (som 65 årige). Aftensmad på Piazza del Popolo. Meget trætte i seng kl. 20.

     foran Forum Romanum           forum10

Om lørdagen stod vi op i regnvejr. Bussen til Forum Romanum, hvor vores gratis billet fra dagen før fik os gratis ind. Vejret blev bedre, og vi gik rundt der et par timer. Vi blev udenfor fotograferet med en "gladiator". Det viste sig at koste 5 €. Så gik vi til Trevifontænen. Der var vildt mange mennesker. Vi købte en stor is - Poul måtte smide halvdelen, for den løb ned af armen på ham. Næste stop var Den Spanske Trappe, hvor der også var mange mennesker. Oven for trappen fik vi en forfriskning (vejret var nu super), inden vi fortsatte til Piazza Navona. Her udstillede mange kunstmalere deres malerier. Pludselig kom et optog med præster og andre, bærende på skilte og roser, alt mens de sang og bad. Aftensmaden indtog vi her.

trevi10                      spanske10
                    ved Trevifontænen                                                               på Den Spanske Trappe                    

Søndagen startede - i solskin - på Engelskborg - dejligt at komme før alle de andre turister. Bagefter sejlede vi på Tiberen. Vi gik meget den dag. Først til Panthenon, så Campo de Fiori og bag den Piazza Farnese. Der var børnedag med mange klovne, der optrådte og legede med børnene. Videre gik vi til Auguatus Mausolæum. Det var nu bag et stort hegn, så vi gik tilbage til Peterskirken. Nu var detså sent på dagen, så ingen kø. Inde i kirken var der messe,som vi så lidt på.

engelskborg10                          klovne10                               på Engelskborg                                                                 klovne på Piazza Farnese

Om mandagen igen turistbus.Vi kørte til Trasvedere og fik frokost der. Så tog vi bussen tilbage, og nu begyndte det at regne. Vi kom for sent til Vatikanmuseet og fik altså ikke set Det Sixtinske Kapel.

navona  Piazza Navona   malerier10

Tirsdag gik turen tilbage til København.


Tilbage til top